Ham bal

Ham Bal
Diğer bir adıyla Don Bal
Balın ısıl işlem görmemiş yani pastörize edilmemiş hâlidir.
Konya’nın ova bölgesinden topladığımız Yonca ve diken karışımı balımızın başlıca faydalarını inceleyelim;
Yaraları iyileştirir
Balın yara iyileştirici etkileri iyi bilinmektedir. Bal, yaraları iyileştirerek bakterilere karşı güçlü bir rol oynar. Yonca balı düşük su içeriğine ve asitliğe sahiptir. Potasyum, demir, bakır ve C vitamini varlığı iyileşme sürecini hızlandırır. Ayrıca antibiyotiklerin en inatçı bakterilerle bile savaşmasına yardımcı olur.
Birçok antioksidan içerir
Tatlı yonca balı birçok antioksidan içerir. Ateroskleroz gelişimini önleyen lipoproteinlerin oksidasyon seviyesini azaltmaya yardımcı olur. Yonca balı antioksidanlar ve vitaminler açısından zengindir. Bu balın 1 yaşından küçük çocukların tüketmesi tavsiye edilmez çünkü çocukta sonradan ortaya çıkacak alerjiye neden olabilir.
Kan basıncını düzenler
Sabahları alınan günlük 1 ila 2 çay kaşığı yonca balı tansiyonun düşmesine yardımcı olur. İyi bir beslenme diyeti sürdürürseniz ve düzenli egzersiz yaparsanız, bu balın getirdiği faydalar katlanarak artabilir.
Yanıklara karşı
Bal enfeksiyonun önlenmesine yardımcı olur ve yanıkları çok çabuk iyileştirir. Bu bal yeni kan kılcal damarlarını ve bağ dokusunu güçlendirir. Bakteri ve iltihapla savaşır.
Karaciğer problemlerini giderir
Karaciğer problemlerini çözmek için düzenli olarak 1 ila 2 yemek kaşığı yonca balı tüketin. Böyle bir yöntem ayrıca bağırsak hareketlerine yardımcı olur ve geliştirir.
Hastalıklardan kurtulmaya yardımcı olur
İyileşme döneminde olan veya enfeksiyonlardan ve bakterilerden korunmak için sıkı bir diyet uygulayan kişiler yonca balı tüketmelidir.
Kötü kolesterolü düşürür
Yonca balı kötü kolesterolü yok etmeye yardımcı olur. Kötü kolesterolün kan damarlarında aşırı birikmesi sonucu oluşan aterosklerozu önler. Bu bal kalp hastalığı ve felçle savaşır.
Öksürüğü durdurur
Yonca balı akciğer salgılarını sulandırır ve öksürüğü keser. Bir çay kaşığı yonca balını ılık su ve limon suyuyla karıştırın. 2-4 yaş arası öksürük şikayeti olan çocuklara verebilirsiniz. Bu karışımın tadı güzel ve onlar için kabul edilebilir.
Çocuklar için doğal tatlılar
Bal, kolayca sindirilen ve zararlı olmayan enerji sağlayan iyi şekerler içerir. Bu bal kolay sindirilebilir olduğu için çocuklar için doğal bir tatlandırıcıdır.
Yaşlanma karşıtı
Yonca balında bulunan antioksidanlar sağlıklı hücreleri korur ve çeşitli zararlardan korur. Bu bal iltihapla savaştığı için hücreleri yaşlanmanın etkilerinden korumayı başarır.